We’re very excited to have won planning permission for this small, but really fun project in Bradford on Avon. It’s a fairly modest kitchen extension to a stunning town house, and we’re hoping to bring a little bit of the ‘big city’ to our home town. By big city we mean that this type of side return extension is almost run-of-the mill in London these days with Pinterest and other design websites filled with great examples carried out with great skill and attention to detail, but around here similar projects are scarce indeed.

New structure is incorporated to support the upper floors effortlessly with lots of glass providing top-light to an otherwise deep plan at the interface to the original house . The result is a far more user-friendly plan instead of the long narrow existing kitchen, filled with light and opening up seamlessly to the rear garden to extend the living space when seasons allow. Kitchen, storage and seating are all pushed to the edges to maximise circulation space.

For us, this is what all contemporary kitchen extensions should aim to achieve.

07

01

05

04

02